Liefde, seks en intimiteit

Door seksualiteit bespreekbaar te maken in het dagelijks leven draag ik bij aan een cultuur waarin praten over seksualiteit normaal is. Op deze manier hoop ik taboes te doorbreken, waardoor mensen minder last hebben van schaamte en vooroordelen en meer kunnen genieten. 

Wat ik vooral wil benadrukken is dat seksualiteit een onderwerp van gesprek kan en mag zijn. Dit betekent niet dat jij direct sekscounseling nodig hebt. Het blijkt namelijk dat de manier waarop jij naar jezelf en de wereld om je heen kijkt mede bepaald hoeveel plezier jij beleeft aan liefde, seksualiteit en intimiteit. 

Liefde voor anderen kan pas als er zelf liefde is. 

 

Seksualiteit
Vind jij het ook lastig om in een gesprek je seksualiteit bespreekbaar te maken? Ik hoop je hierbij te kunnen ondersteunen. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 6% van de mensen met een seksueel probleem professionele hulp krijgt. Ik hoop in mijn praktijk uit te stralen dat liefde, seks en intimiteit een onderwerp van gesprek mag zijn.

 

Intimiteit
Intimiteit betekent jezelf kunnen zijn bij de ander. Een intieme relatie is de relatie waarin plaats is voor ieders eigenheid. Dit betekent dat er in een relatie sprake is van 2 of meerdere autonome personen met ieder hun eigen beleving. Juist dat onderscheid biedt de mogelijkheid tot intimiteit (Steenwegen 2003).

Maar wat is dan jou eigenheid en wat betekent dit voor jou relatie met anderen? Door hier samen over in gesprek te gaan kan jij onderzoeken wie jij bent en wat jij wilt, ook op seksueel gebied. 

 

Wanneer blijkt dat de zelfwaardering laag is en hierdoor problemen ontstaan op het gebied van liefde, seksualiteit en intimiteit dan zal ik middels het vat met jou aan de slag gaan. Zoals altijd in het vat van zelfwaardering, verdiepen we ons niet in de inhoudelijke aard of betekenis van de problemen, maar zoeken we naar de oplossingen die ideale, gezonde, goed gehechte volwassenen toepassen.