Sekscounseling

Ik ben in staat om samen met jou over seksualiteitsproblemen te spreken. Samen kijken we naar de probleemformulering/klacht en maken we een plan (sommige problematieken kunnen jij en ik zelf behandelen, maar soms zal ik ook door moeten verwijzen.

Sexcounseling is een methode van kortdurende hulpverlening (5 a 10 gesprekken), gericht op het opheffen van de seksuele klacht. Dat betekent meestal het verbeteren van de seksuele beleving en/of het seksueel functioneren. In het hulpverleningscontact krijg jij de gelegenheid om jou seksuele “bagage” te onderzoeken. Hierbij vind ik respect, veiligheid en zorgvuldigheid erg belangrijk.

Sexcounseling vraagt om maatwerk tijdens het gehele proces; dit betekent dat het behandelplan aan verandering onderhevig kan zijn.

 

Probleemverkenning

Tijdens de intakefase ga ik samen met jou onderzoeken wat de oorzaken vanuit het verleden zijn en welke actuele factoren het seksuele probleem in stand houden. Het gaat om zowel lichamelijke als psychosociale, zowel individuele als relationele aspecten. Als deze aspecten bij elkaar noemen we het biopspsychosociaal model.

Medisch onderzoek

Om lichamelijke (mede) oorzaken of in stand houdende factoren uit te sluiten of te achterhalen zal ik moeten samenwerken met of verwijzen naar een medicus (bijv. jou huisarts).

Psychosociaal onderzoek

Hierin richt ik mij op die facetten die op de seksualiteit van jou van invloed zijn (geweest) of kunnen samenhangen met het specifieke seksuele probleem.

Huidige relatie

Hierbij gaat het om informatie over seksuele van de huidige relatie en niet-seksuele aspecten die mogelijk wel van invloed kunnen zijn.

Zelfbeeld en huidige kijk op seksualiteit

Wanneer blijkt dat er verminderde zelfwaardering is kan ik vanuit het vat van zelfwaardering hiermee met jou aan de slag. Soms kan het zo zijn dat het seksueel functioneren verbetert wanneer jou zelfwaardering toeneemt. Zie voor meer informatie ……………

 

Met de volgende seksuele problemen kan je bij mij terecht:

  1. verschil in seksuele interesse tussen partners.
  2. verminderde seksuele interesse, seksueel opwindingsprobleem, lubricatieprobleem (vochtig worden) bij de vrouw.
  3. Seksueel opwindingsprobleem bij de man, erectieprobleem.
  4. Orgasmeprobleem. Anhedonisch (niet meer kunnen genieten) orgasme bij de vrouw.
  5. vroegtijdige zaadlozing, voortijdig orgasme bij de man.
  6. Dyspareunie (pijn) bij de vrouw, vaginisme.
  7. Verleden van seksueel misbruik/grensoverschrijdend gedrag.

 

Waarom kiezen voor sexcounseling?

  • De methode is laagdrempelig en kortdurend.
  • De klacht wordt vanuit verschillende aspecten belicht (biopsychosociaal model)
  • Samen komen we tot een duidelijke hulpvraag met daaruit voortkomend een passend plan.
  • Jou eigen vaardigheden worden versterkt om de klacht op te lossen.
  • Jij krijgt opdrachten mee om zelf mee aan de slag te gaan.


N.b. complexe problematiek zal ik niet begeleiden, hiervoor ga ik graag samen met jou op zoek naar een passende, meer specialistische hulpverlener.

 

Hulpverlening voor iedereen

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen de juiste hulp/begeleiding/coaching moet kunnen krijgen hanteer ik een kortingstarief voor studenten en mensen met een laag inkomen. Neem contact met mij op zodat ik kan kijken wat mogelijk is.